Šīs ir lieliski sabalansētas brokastis, kas sniedz ne tikai sāta sajūtu, bet arī labu omu visai dienai. Krējuma sieru var aizstāt ar zema tauku satura biezpienu, bet avokado izvēlies tikai nogatavojušos.
Pievieno čili piparus pēc savas gaumes. Piemēram, man patīk, ja mērce ir pikantāka!
Sastāvdaļas 2 porcijām:
350 grami notīrītu garneļu;
1 iepakojums salātu maisījuma;
1/2 dzeltenās paprikas;
1/2 sarkanās paprikas;
2 saujas saldētu zaļo zirnīšu;
1 ēdamkarote olīveļļas
Šķipsniņa svaigi maltu melno piparu;
Šķipsniņa jūras sāls.
Mērces sastāvdaļas:
1 avokado;
2 laimi;
2 ēdamkarotes krējuma siera;
1 zariņš piparmētras;
1 zariņš svaiga bazilika;
Šķipsniņa čili piparu;
Šķipsniņa jūras sāls.
Pagatavošanas gaita:
Atkausējam garneles.
Uz mazas liesmas uzkarsējam pannu ar olīveļļu, pievienojam garneles, piparus un sāli. Cepam līdz gatavībai – garnelēm jākļūst baltām.
Zaļos zirnīšus atkausējam un vārām vairākas minūtes.
Uz smalkās rīves sarīvējam viena laima miziņu un no diviem laimiem izspiežam sulu.
Avokado pārgriežam uz pusēm, izņemam kauliņu, ar karoti izgrebjam mīkstumu.
Blendera traukā sajaucam avokado mīkstumu, krēmsieru, miziņu un pusi laima sulas, pievienojam čili piparus, sāli un sakuļam līdz viendabīgai masai. Tad pievienojam piparmētru un bazilika lapiņas, pārlejam ar atlikušo laima sulu un vēlreiz sakuļam.
Sarkanajai un dzeltenajai paprikai izņemam sēklas, sagriežam šķēlēs.
Uz šķīvja uzlejam dažas karotes avokado mērces, uzberam pusi no paprikas, salātu maisījumu, zaļos zirnīšus un garneles. Tad tādā pašā secībā – pārējās sastāvdaļas.
Pasakaini garšīgi brokastu salāti ir gatavi. Labu ēstgribu!
Ja tevi ieintriģēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to soctīklos!